tilbake til oppslagstaven

NM i Historisk bueskyting 2007, Moss Bueskytterhall

Norgesmesterskapet i Moss den 3 Mars 2007. Se video her.

Innendørs NM i Historisk bueskyting ble denne gangen arrangert i hallen til Moss Bueskyttere. Med dette kunne vi ta i mot langtveisfarende og tilby dem overnatting i hallen. Moss Bueskyttere har flere feltsenger med gode madrasser så ingen lider noen nød som overnatter der :-).

Etter en kort introduksjon og kort samling hvor vi alle sang "Ja vi elsker" satte så konkurransen i gang. Skytingen ble ledet av Jan Erik Ellingsen fra Moss Bueskyttere. Han passet på tuter og bærter og lys osv slik at skytingen foregikk i ordnede former. En uvurderlig hjelp fra en stor mann he he.

Skytingen gikk knirkefritt og fire vinnere fra hver klasse, Junior, Damer & Herrer, ble dertil tatt ut til finalen. Dette med finaleskytingen er nytt av året og foregår slik:

Alle finalister skyter 12 piler hver. Det er semifinalen og poengene her avgjør hvem som skal skyte om første/andre plass og tredje/fjerde plass. Så skyter alle 12 piler til, og vinnerne blir da kåret. I siste skyting dvs. finalen blir poengsummen til de to som skyter om hhv først/andre plass og tredje/fjerde plass sammenlignet. Reglene er slik at selv om skytteren som skyter om tredje plass skyter bedre enn skytteren som skyter om andre plass så blir ikke disse poengsummene sammenlignet.

Resultatene:
Denne listen(pdf) viser poengsummen etter 60 piler. Disse poengsummene brukes som grunnlag for adelskalenderen.
Denne listen(pdf) viser vinnerne i finalen, og dertil hvem som er årets norgesmester i Historisk Bueskyting.

Vi gratulerer vinnerne.(klikk for bilder)

Robin Ødegård Eriksen tok en Robin Hood. Se bare på denne


Trond Kvitnes fra Moss Bueskyttere klarte å skyte 487 poeng. Det gjorde ham til (l)eier av gullringen. Den neste som får gullringen, NL's "vandrepokal" må skyte over 487 poeng. Det så en stund ut til at han skulle klare 500 poeng og dermed bli stolt eier av gullringen, men det gikk desverre ikke den veien. Vi gratulerer Trond med fantastisk skyting.


Tilbake til www.langbue.no