tilbake til oppslagstaven

NM i Historisk bueskyting 21 mars 2009, Moss Bueskytterhall


Innendørs NM i Historisk bueskyting ble også denne gangen arrangert i hallen til Moss Bueskyttere. Dette er perfekt med tanke på at Moss bueskytterhall har feltsenger slik at de som kommer langtveis fra kan overnatte.
Konkurransen startet etter skjema klokken 11:00 og ble avsluttet med premieutdelingen c.a. 4timer etterpå.

 

Det var forsvinnende lite dramatikk bortsett fra utmerket skyting fra mange deltakere. Dessverre så er flere av bildene fra premieutdelingen ikke viselige, så hvis noen har bilder fra premieutdelingen og kan maile disse til webmaster så skal jeg legge de ut her.

Vinnerne i årets inneNM er:

 

Etter NM kjørte Truls Erik Dahl i gang en tevling basert på bevegelig mål. Bilder ser du lenger nede på siden...

 

Herrer:

1. Trond Kvitnes       

2. Per Paulsen           

3. Arne Aas Karlsen  

Damer:

1. Irun Dahl Elverum   
2. Elisabeth Østby      

Junior:

1. Andreas Austrheim 

 

resultatliste

 

522poeng

429 poeng

427 poeng

 

391 poeng

211 poeng

 

333 poeng.

 

 

 

  

Trond Kvitnes viste igjen at han er den aller beste historiske bueskytteren i landet. Med 522 av 600 mulige, skutt på 18meters bane gjør mannen det som lenge ble ansett som nærmest umulig. Han tangerte sin egen rekord og løftet lista enda litt høyere sånn for å virkelig parke resten av oss. Det er beundringsverdig og fortjener all verdens respekt. Gratulerer Trond. Du er dette årtusenets beste norske historiske bueskytter. Tenk på det du!  he he he...

 

Ingar Abrahamsen tok seg av innskrivingen.Her sammen med Per Onsrud. Per sto blant andre bak ute NM på Hamar 2008. Ute NM 2008 er blant mange rangert som det beste hittil :-)

 

En gjeng glade gutter i hyggelig passiar før konkurransen skilte dem som bitre fiender ved skytelinja. He he he.

Krister, Lars, Vidar, Æreskaptein Truls og Tom.

 

Dette er de glade 35 deltakerne som var til stede under årets inne NM. Det var meget god stemning og hyggelige møter mellom venner.

Våre tanker går til en av deltakerne som måtte melde avbud da han mistet sin far dagene før NM. Norsk Langbuelag og alle deltakerne kondolerer.

 

Historisk antrekk er ikke et krav til innendørs NM. Likevel hadde noen tatt på seg stasen til dagens konkurranse.

Det får i hvert fall undertegnede til å føle litt anger for å ikke ha gjort det samme for det ER flott når folk møter i "stæsj".

 

 

Eneste Junior, men med sine 333 poeng var han faktisk blant de 15 beste totalt. Undertegnede ble i hvert fall behørig parkert poengmessig av denne unge skytteren. Fortsett slik :-)

 

Poeng skal skrives og piler sjekkes om de fortsatt har spissen på etter sitt møte med blinken :-)

 

 

Bildet sier sitt :-)

 

 

 

Truls Erik Dahl er et oppkomme av nye ideer knyttet til konkurranseformer innen bueskyting. Denne gangen har han og Tom Nitteberg kokt sammen en metode for å kunne tevle mot bevegelig mål innendørs.

 

Denne sinnrike innretningen (Isopor på hjul) med en 3D villsvin blink ble rigget opp og trekt fram og tilbake foran blinkene mens to og to skyttere prøver å treffe den.

 

Ivar tar bilde av dagens vinner av den uhøytidelige konkurransen etter NM. Dette ble brukt som et slags pauseinnslag mens poengsummer og plasseringer gjennomgått i sekretariatet før selve premieutdelingen etter NM.

 

De tre vinnerne med seierherren borterst i bildet (Ikke Truls altså he he).

Først kom han opp med "Running arrow" som har blitt en stor suksess. Nå dette....

 

Norsk Langbuelag takker Truls Erik Dahl, og Tom Nitteberg, for dette kreative bidraget til historisk bueskyting og bueskyttermiljøet for øvrig.

 


Tilbake til www.langbue.no