tilbake til oppslagstaven

NM i Langbue 2002, Sørenga, Oslo. (Middelalderdagene)

.....Drottin blessi heimilid......

Lengdebueskytingen langs vannspeilet mot Mariakirken startet før publikum kom pga sikkerhet. At noen skulle bli drept av en tilfeldig pil kunne ikke ledelsen tillate, derfor var sikkerheten på topp. (Dr. Arne Juksemage var tilstede.) (Dopingkontroll) Vi har nemlig planer om at dette skal bli årlig tradisjon. Selv om det var tidlig på lørdag morgen (kl. 10 00) kom det folk. Her er noen resultater:

Are "100 pund" Onstad 170 m. (Norgesmester)
Oddbjørn "Bue" Fritzøe 169 m
Vicky "Vakre" Bjerkestrand 146 (Norgesmester- damer)
Kim "Brokfagre" Hjardar 144 m
Ingar "Fiskerbror" Abrahamsen 123 m
John "Unge" Fredrik Herran 115 m (Norgesmester-junior)
Arne "Blankvåpen" Hagerup 113 m
Jørgen "Navlelo" Bøckmann 108 m
Kristoffer "Mercedes" Bentz 103 m
Anders "Smed" Helseth 96 m
Rune "Stålhand" Kobbel 89 m
Joacim "Pilløs" Bratteli 57 m

Lederen for Langbuelaget holdt foredrag om buen 
fra Høyvogna ved Clementskirken.

Rekorden til Sigmund Scheie (200 m) fra i fjor ble altså stående.
Anders Smed fra Kongshirden forteller etter avviklingen at han nettopp har besøkt Værne kloster utenfor Moss, (Kongshirdens gamlehjem) for å tinge plass. (Se resultatlisten)

Presisjonsskytingen (12 m) på tre hatter startet senere på dagen med adskillige flere deltagere. Mange skjøt ned to hatter men ingen gjorde "Hat trick", vi nevner kun Norgesmestrene: Junior Jeanette Juul Jensen, damer i år som i fjor Vicky Bjerkestrand og herrer Rune Kobbel. Det var på hengende håret at Vicky vant. Junior Jeanette bød henne langvarige og nerveprirrende omskytinger. At Rune vant ventet ingen, en gedigen overraskelse. Han har leddgikt og har tatt mange operasjoner i hendende og armene som er full av stålbolter. Det er absolutt ingen fordel, en spesiell gratulasjon til Rune fra oss i ledelsen av Langbuelaget. 

Vi fikk laget en masse reklame for langbuen, NRK barne-TV gjorde masse opptak, aviser gjorde intervjuer og masse interesse fra publikum. (Ca. 15 000 på to dager).
Beviset for at Norsk Langbuelag ikke er særlig kommersielle fikk vi når vi glemte å innkassere påmeldingsavgiften. I år ble det altså aldeles gratis å være med.

Reidar Randen og Truls Erik Dahl

Tilbake til www.langbue.no