**** STOLTE ØYEBLIKK ****

Trad pilen Hvaler 2007

 

Av Truls Erik Dahl. Norsk Langbuelag

 

Den nyss kårete norgesmester i trad, Ola Klåpbakken, fra Laugen BS, kom for å vinne igjen. Det gikk ikke så bra, men han sa noen treffende og kloke ord: ”Bueskyting gjør meg ydmyk”. Og undertegnede ble mer enn ydmyk over sine egne resultater som det var ingen grunn til å juble over. Men det ble grunn til å juble likevel: Den fantastiske skytterkonge Trond Kvitnes fra Moss, feide ”glassfiber/plastnock/eliten” av banen, med sin nydelige Anders Thygesenproduserte barlindbue. Det går an! 483 poeng. Gratulerer!

 

 

Trad og historisk øker år for år, 61 deltagere denne gangen, omtrent halvparten av hver klasse. Gledelig! Hvaler BS, med leder Mona Holte, gjorde en glimrede jobb. Men hvor var trad. skytter og president i NBF, han som fikk trad. på banen? Han som bor i nærheten og som alltid avslutter sine ledere med: Vi treffes på banen?

Gratuleres må også de andre vinnerne:Laila Løkkebergøen og Jørgen Karlsen, Drammen BS og Trine Holte Hvaler BS.

 

En håndsopprekning blant så mange deltakere var interessant med spørsmålet:

”Ja eller nei til finaleskyting til neste år?” Svaret ble et massivt og rungende NEI!

Ingar Abarhamsen delte ivrig ut premier og klemmer til damene. Den alltid glimrende og rettferdige dommer ”Elling” fra Moss oppfordret Ingar til også å klemme sølvinner Werner Taucher, men det ble det ikke noe av!

 

Første offsielle trad konkurranse i regi av Norges Bueskytterforbund

Denne konkurransen er historisk i den forstand at det er ALLER første gang at NBF arrangerer en tradbow konkurranse. Tidligere har dette vært en prøvegren i konkurranser arranger av skyteklubber direkte underlagt NBF. Dette var et stort øyeblikk for trad bueskyttere.

Se bildene her

 

Tradpilen kombinert med Langbue-NM på Hvaler 25.03.2006.

Årets innendørs NM i langbueskyting ble arrangert i sammenheng med TRADPILEN som er Hvaler Bueskyttere sin årlige skytekonkurranse for Tradbow og langbueskyttere.

Da kapasiteten i Hvalerhallen tillot dette samt at en del av det levende langbuemiljøet på østlandet befinner seg på Hvaler var dette en grei løsning for å samle flest mulig skyttere til konkurranse.

Det var ikke en tevling uten en del komplikasjoner for enkelte. Til sammen så røk en hel bue for å si det slik. Strengen på undertegnedes bue røk i det andre pil i en serie ble skutt av gårde. Heldigvis kom pilen seg vel fram og gav poeng, men det var nokså fortvilende å måtte lære som idioten(idioten i den forstand som kun lærer av egne feil) og stå der med muligheten for diskvalifikasjon pga manglende reserve streng. Heldigvis forbarmet dommeren seg over den uheldig skytter og hentet en ny streng i sin egen koffert slik at diskvalifikasjonen ble unngått. Skal JAGGU har med ekstra streng i framtiden ja! Fikk skyte siste pilen solo og til applaus fra alle de andre.

Alle som opplever et eller annet som kvalifiserer til at man får gjøre seg ferdig med sin serie mens de andre må vente får applaus etter endt serie. En meget hyggelig gest som i stor grad fremmer det gode miljøet blant bueskyttere generelt.

Jo da. Her står man og smiler av sin ulykke som kunne ha gått så galt, men som gikk bra likevel. Skytingen fortsetter, og med ett høres en blandning av et lite smell og et knak i det en bue knekker. Irun Dahl Elverum's bue knakk ved håndtaket. Denne gangen kommer den gode dommer til kort for det skal jo godt gjøres at han har en langbue i kofferten også. Heldigvis er den gode Capt'n Truls på pletten og redder sin kone ut av ulykken ved å låne henne sin egen bue. Flaksen ville det slik at de to skjøt i hver sin pulje. Dermed ble Truls sin bue sendt fram og tilbake. Stakkars buen ble vel helt utslitt :-) ...

Konkurransen gikk sin gang uten flere uhell bortsett fra en poengtavle som fikk ufrivillig piercing av en pil på villfare. Arrangementet ble effektivt gjennomført og var ferdig 4 timer etter første pil var fyrt av.

Robin Eriksen fra Viken langbuelag imponerte stort med sine 392 poeng. Han ble kun slått av Jørgen fra Hamar som skjøt med Tradisjonell bue (med pilhylle og piler med plastnokk). Jørgen fikk 498 poeng. Jørgen her er kjent for sitt talent med buen og var mer eller mindre forventet å være blant vinnerne, mens Robin var den store overraskelsen med fremragende skyting. Han fikk andreplassen i TRADPILEN med sin selvlagde Randal-bue. Robin er dermed regjerende Norgesmester i langbueskyting for juniorer 2006.

For oss andre skyttere som vanligvis pleier å lukte på 300 pluss/minus gikk det ikke så bra med. Selv Ingar som ble Norgesmester i langbueskyting for seniorer 2006 følte ikke at det satt som det burde til tider. Dette var juniorenes dag!

Konkurransen kunne ikke ha blitt bedre arrangert. Stor takk til Hvaler bueskyttere for en meget godt gjennomført skytekonkurranse.

Se bilder fra NM

 

Den 25 September 2005 arrangerte Viken Langbuelag skytekonkurranse på Skansen i Drøbak.

Konkurransen startet med en feltløype på 7 poster (14 piler) i skogen rett nedenfor Skansen. Etterpå ble det avholdt en 30 pilers Fita runde inne i selve borgen.
Dette ble arrangert samtidig med at Frogn kommune arrangerte familiedag på Skansen. På den måten fikk vi også vist oss frem litt sånn for å vise at det finnes organisert virksomhet rundt pil og bueskyting. Denne konkurransen ble arrangert uten kles-kode for at de uten tidsriktige klær skulle få anledning til å delta.

Feltløypa fungerte meget bra. Den var meget publikumsvennlig og ikke minst trygg for de som beveget seg i skogen rundt pga god oversikt. Likevel var det nok hindringer for å si det slik. 

Dessverre så tok det digitale kameraet kvelden denne dagen så vi måtte ta til takke med mobiltelefonen for å forevige de store øyeblikkene. 
Det må nevnes at Truls Erik Dahl utførte den store bragden å skyte en trippel-10 runde denne dagen. Dette gir ham retten til tittelen "Kaptein"

Se bildene her!

skrevet av Håkon Eriksen

Tilbake til www.langbue.no